Kue yang lembut, ringan, kaya akan berbagai jenis lapisan, termasuk satu hiasan krim kocok yang sedikit asin di atasnya.
Ciasto biszkoptowe z galaretką: spód biszkoptowy z grubą warstwą puszystej masy budyniowej z dodatkiem różnych owoców. Na wierzchu ułożone są delicje pomarańczowe zalane galaretką.
Puszyste ciasto biszkoptowe nasączone, pokryte kremem budyniowym z dodatkiem truskawek. Dekorację stanowi czerwona galaretka.
Ciasto składa się z dwóch biszkoptów i bezy przełożonych delikatnym kremem waniliowym z dodatkiem owoców.
Ciasto skład się z trzech blatów czekoladowych, połączonych mocnym kremem czekoladowym z dodatkiem wiśni nasączonych w likierze.
Podstawę stanowią dwa puszyste biszkopty przełożone kremem jasnym i czekoladowym. Jedną z warstw jest cienki blacik z ciasta francuskiego. Smaku dodaje warstwa kajmakowa.
Dwa biszkopty połączone powidłami śliwkowymi na wierzchu śliwki nasączone w alkoholu ułożone i pokryte płynną czekoladą.
Bazę ciasta stanowi biszkopt jasny na którym ułożone są warstwy z bitej śmietany, masy kajmakowej, lekkiego kremu budyniowego z owocami, kruchych herbatników i powidła.
Placek tortowy składa się z trzech warstw: makowej, kokosowej i czekoladowej. Warstwy są połączone są kremem czekoladowym.
Ciasto sezonowe. Rabarbar zapieczony w cienkim kruchym cieście, na wierzchu przesmarowany masą kajmakową z dodatkiem puszystej śmietany o smaku malinowym.
Ciasto składające się z kilku warstw: spód i wierzch to blaty kruche, środek wypełnia wilgotne ciasto kokosowe z wiśniami, oraz blat sezamowy. Całość połączona kremem chałowym i winnym powidłem.
Czekoladowy biszkopt przełożony kremem z nutelli oraz bitą śmietaną z dodatkiem owoców.
Ciasto czekoladowe przekładane kremem budyniowym ozdobione biszkoptami, niezwykłą polewą.
Podstawą tego ciasta jest blat orzechowy przełożony kremem budyniowym z dodatkiem owoców. Wierzch zdobi galaretka cytrynowa.
Grubo siekane migdały, mąka, cukier, jaja i tłuszcz tworzą biszkopt migdałowy, który kroimy i łączymy z kremem czekoladowym lub truskawkowym.
Ciasto wielowarstwowe z ciastka drożdżowego przełożony masą makową i orzechową, smaku dodaje cienka warstwa powidła śliwkowego.
Blat kruchy, masa serowo – makowa z dodatkiem bakalii, wykończony cukrem pudrem lub czekoladą.
Spód i góra to kruche blaciki które połączone są masą makową, rodzynkami i orzechami.
Kruche maślane ciasto z masą orzechową, makową, przekładany ucieranym serem z dodatkiem ananasów.
Ciasto składające się z trzech różnych warstw bezowych: makowej, orzechowej, kokosowej, połączonych mocnym kremem kawowym.
Placek składa się z krojonych orzechów włoskich, surowego maku, naturalnej mielonej kawy, kakao i startej gorzkiej czekolady. Przełożony jest kremem czekoladowym lub kawowym.
Chrupiące blaciki z ciastka kruchego przełożone masą kajmakową z dodatkiem alkoholu, wierzch zdobi warstwa bezowa z płatkami migdałowymi
Staropolski miodownik na bazie prawdziwego miodu, wykończony kremem kawowym, przełożony winnym powidłem i masą migdałową.
Składa sie z blatu orzechowego, kokosowego, ucieranego sera z dodatkami owoców.
Placek składa się z dwóch biszkoptów orzechowych przełożonych warstwą ucieranego sera z owocami.
Biszkopt jasny ułożony na spodzie, a na górze krem makowy, oraz dwa blaciki miodowe mocno nasączone alkoholem.
Cztery warstwy cienkich placków przełożonych puszystym kremem budyniowym z dużą ilością bakalii.
Ciasto czekoladowe przekładane kreme budyniowym z brzoskwiniami, warstawa orzechowa z kreme czekoladowym połączonym z śliwkami w alkoholu.
Składa się z dwóch cienkich placków kruchych, pomiędzy którymi położony jest kokosowy placek na wiśniowej marmoladzie i połączony masą budyniową. Całość pokryta kremem czekoladowym.
Ciekawy placek składający się z kruchych blacików, bezy, kremu budyniowego, wyczuwalny jest też smak marmolady różanej.
Dwa blaty czekoladowe połączone kremem kokosowym, powierzchnia wykończona płatkami migdałowymi.
Placek składa się z dwóch warstw: wkładki czekoladowej i kokosowej, które połączone są kremem ananasowym. Ciasto pokryte jest rodzynkami nasączonymi w alkoholu.
Ubitą puszystą śmietanę z dodatkiem kawałków brzoskwiń łączy ze sobą placek makowy i dwie warstwy biszkopta czekoladowego.
Spód kruchy, orzechy grubo siekane i miód prawdziwy, następnie warstwa kokosowa, smaku dodaje powidło, które je łączy.
Kolorowy placek biszkoptowo – czekoladowy z lekkim kremem budyniowym i owocami. Wierzch może być wykończony galaretką.
Dwa placki miodowe połączone jabłkami z galaretką owocową, udekorowane bitą śmietaną.
Ciasto kruche, szarlotka z rodzynkami, cienki biszkopt wykończony ubitą śmietaną z dodatkiem naturalnej czekolady.
Podstawa tego placka to blat czekoladowy, warstwa kremu przełożona biszkoptami nasączonymi w kawie i likierze Amaretto, następna warstwa kremu wykończona biszkoptami posypanymi kakao.
Pięć miodowych blacików połączonych kremem orzechowym. W smaku czuć wyraźny zapach miodu prawdziwego.
Dwa biszkopty – orzechowy i czekoladowy nasączone rumem i przełożone kremem czekoladowym. W drugim przypadku w środku może być warstwa bezowa. Smaku dodaje duża ilość wiśni.
Podstawa ciasta to biszkopt czekoladowy w którym zanurzone są małe jasne, okrągłe ciasteczka biszkoptowe połączone powidłem. Wierzch stanowi warstwa delikatnego kremu z galaretką owocową.